مقالات RFID

بررسی تاریخچه فناوری RFID

تاریخچه rfid

RFID  خلاصه شده عبارت Radio-Frequency Identification به معنای ” شناسایی فرکانس رادیویی ” است. ما هر روز بدون اینکه خودمان هم بدانیم از این تکنولوژی برای شناسایی انواع اجسام و اشیا دارای تگ استفاده می کنیم. به عنوان مثال به کمک rfid می توانیم کارهایی مانند پیدا کردن وسیله نقلیه، بررسی پاسپورت مسافران برای سوار شدن به هواپیما یا پرداخت فاکتور فروشگاه را انجام دهیم. در ادامه قصد داریم نگاهی به تاریخچه این تکنولوژی کاربردی بیندازیم. با ما همراه باشید.

تاریخچه فناوری RFID

تاریخچه فناوری RFID

سیستم RFID یکی از سیستم های کاربردی دنیا است که کار با آن از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. دو سال بعد یعنی در سال ۱۹۷۲ Kirovsky و Kaplan توانستند اطلاعات جامعی در مورد ساختار فرستنده- گیرنده کوپل القایی ارائه بدهند. این سیستم رادیویی عملیات های دریافت و ارسال سیگنال را از طریق سیم پیچ ها انجام می داد. پس از گذشت چندین سال، Beigel مطلب جالبی در این مورد منتشر کرد. Beigel در سال ۱۹۷۹ میلادی با استفاده از دستگاهی که شامل ۲ آنتن بود، توانست یک سخت افزار شناسایی ارائه دهد. از نظر برخی ها این سخت افزار یک نقطه عطف برای سیستم RFID به حساب می آمد؛ چرا که تمرکز زیادی روی دستگاه های کوچک داشت.

تکنولوژی RFID از کجا آمده است؟

در سال ۱۹۷۰ جمعی از دانشمندان در آزمایشگاه Lawrence Livermore Laboratory به نتایج جالبی رسیدند. این گروه پس از مطالعاتی که انجام داده بودن به این نتیجه رسیدند که می توانند گیرنده ای تنظیم کنند که با استفاده از سیگنال های رادیویی، اطلاعاتی را در اختیار آن ها قرار می دهد؛ همچنین می توانند یک سیستم کنترل راه اندازی کنند و با اتصال آن به کامپیوتر، به اطلاعات گیرنده دسترسی داشته باشند.

پس از مدتی دانشمندان توانستند این سیستم کنترل را توسعه دهند و از طریق آن، مواد هسته ای حساس که در محل نگهداری سلاح های هسته ای نگهداری می شدند را کنترل نمایند. سیستم Livermore که امروزه استفاده می شود، نمونه ای از این سیستم امنیتی به حساب می آید. البته این سیستم از امنیت کافی برخوردار نیست؛ زیرا زمانی یک سیستم می تواند امن باشد که هیچ فرد دیگری نتواند به سیگنال های رادیویی فرستنده و گیرنده دسترسی داشته باشد. البته این سیستم در زمان خود، امن ترین سیستم های موجود به شمار می رفت. سال ها بعد این تیم تحقیقاتی تصمیم گرفتند LLL را ترک کنند و هر کدام به صورت جداگانه برای تجاری کردن این تکنولوژی تلاش نمایند.

بر خلاف تصور برخی از مردم که فکر می کنند RFID یک تکنولوژی جدید و نوپا است، باید بگوییم که این طور نیست. این تکنولوژی سال های زیادی است که استفاده می شود؛ اما به تازگی توسعه یافته و کاربردهای جدید پیدا کرده است. سیستم رادیویی rfid از همان سال های ۱۹۷۰ وجود تجاری داشت؛ اما به دلیل بالا بودن هزینه پیاده سازی، توسعه چندانی پیدا نکرده بود. امروزه با پیشرفت تکنولوژی و روی کار آمدن ریزپردازنده های قدرتمند و ارزان قیمت، امکان پیاده سازی RFID به وجود آمده و به راحتی قابل گسترش است. از آنجایی دنیای تجاری امروز، نیاز بیشتری به این تکنولوژی دارد، تلاش برای گسترش و توسعه RFID نیز بیشتر شده است.

استفاده از RFID در جنگ جهانی دوم

با توجه به نتایج به دست آمده می توان ادعا کرد که تکنولوژی RFID از همان سال های جنگ جهانی دوم نیز وجود داشته و مورد استفاده قرار می گرفت. در آن زمان سیستم مشابه دیگری نیز وجود داشت که سربازان از طریق آن می توانستند رادار هواپیما های خود را از هواپیمای دشمن شناسایی کنند. این سیستم IFF نام داشت. نام این تکنولوژی از خلاصه عبارت ” Identify Friend or Foe ” به معنای ” تشخیص دوست از دشمن ” گرفته شده بود. مکانیزم به کار رفته در این سیستم شباهت زیادی به RFID داشت.

در سال ۱۹۴۵ میلادی، دانشمند دیگری به نام لئون ترمین دستگاهی را اختراع کرد که می توانست به کمک آن اطلاعات جاسوسی به دست بیاورد. جالب است بدانید که فناوری های بکار رفته در این سیستم هم بسیار شبیه RFID بود.

اختراع نسخه نهایی RFID توسط ماریو کاردلو

جدیدترین نسخه تکنولوژی RFID توسط دانشمندی به نام ماریو کاردلو به اختراع رسید. همانطور که پیشتر اشاره شد، هزینه توسعه و پیاده سازی این تکنولوژی در گذشته بسیار بالا بود؛ از این رو هیچ اقدامی برای آن انجام نمی گرفت. تا اینکه ماریو تصمیم به توسعه آن گرفت.

کاربرد RFID از ابتدا تا به امروز

بطور کلی تکنولوژی RFID اولین بار در سال ۱۸۴۶ بر اساس کشف انرژی توسط فارادی شکل گرفت؛ از این رو اولین راداری که در سال ۱۹۳۵ ساخته شد را می توان یک RFID ابتدایی به حساب آورد. از کاربردهای تجاری این تکنولوژی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • شناسایی حیوانات در سال ۱۹۷۹
  • دریافت عوارض خودروهای آمریکایی در سال ۱۹۸۷
  • شناسایی تمامی خودرو ها از سال ۱۹۹۴ به بعد
  • تکنولوژی RFID کاربرد اصلی خود را از سال ۲۰۰۰ به بعد پیدا کرد. در طول این سال ها کشور آمریکا برای شناسایی کاتینر های جنگی از RFID استفاده می کرد.
  • در حال حاضر این تکنولوژی در فروشگاه ها، سیستم های تأمین محصولات غذایی، تجاری و… نیز بکار می رود.

نتیجه گیری

تکنولوژی RFID یکی از تکنولوژی های پرکاربرد دنیا است که قدمتی طولانی دارد. کاربرد این تکنولوژی از سال ۱۹۷۰ میلادی شروع شده و تاکنون در حوزه های مختلف بکار می رود. از مهم ترین کاربرد این سیستم می توان به ردیابی رادار ها اشاره کرد.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *